SaveYarn logo

Hjem

Aktuelt

Møt oss på Fæbrikstad 14. og 15. september 2024

Møt oss på Fæbrikstad 14. og 15. september 2024

04. SEPTEMBER 2024
Skrevet av:Margaretha Finseth

I fjor lå vi i startgropa og var så vidt i gang med å bygge en markedsplass for kjøp og salg av restegarn. Ambisjonen var – og er – å redde restegarnet som ligger bortgjemt hjemme hos alle garnentusiaster.

Da nyheten om en gjenbruksfestival i Vikingeskipet på Hamar nådde oss, var timingen perfekt. Vi tok straks kontakt med Karoline og de fine folka bak Fæbrik:

Hva synes dere om at vi lanserer SaveYarn hos dere?

Fæbrikstad var da et helt nytt konsept, og tidspunktet var som bestilt for lanseringen vår. Dermed leide vi en stand på #KnitCity som det området alle små og litt større garn- og strikkenerder holder til.

Vi ELSKET Fæbrik! Tenk å møte såå mange fine folk med samme lidenskap! Og få såå mange hyggelige og nyttige tilbakemeldinger!

Utrolig mange nysgjerrige folk kom innom standen begge dagene, heia-ropene haglet og vi fikk bare positive tilbakemeldinger. Dette hadde folk trua på!

Alle strikkere – uten unntak – kunne avsløre at de hadde bunkret opp med et «litt for stort» garnlager.Vi presiserer; dét er et understatement!

På hjemmebane var garnhaugene absolutt ikke et tema. Garnhamstringen og de store pengesummene som var låst i ubrukt garn var en smule for skammelig å innrømme. Garn er IKKE en billig hobby!

Lettelsen og gleden var stor da de skjønte at mange garnfrender er interessert i å kjøpe det garnet de selv ikke kommer til å bruke.

Alt – fra et halvt nøste til hele garnpakker – kan deles, selges og gjenbrukes.

På Fæbrikstad fikk vi bekreftet at garnfolket vil ha mer SaveYarn.

"Genial ide!"

"Hvorfor har ingen gjort dette før?"

"Har mange ganger leita etter et spesifikt garn, og har kjørt rundt til alle garnbutikkene i desperat jakt."

"I garnbutikken har vi masse henvendelser på e-post og telefon fra folk som leter etter gamle partier og utgåtte farger. Vi burde ha QR koden til SaveYarn i kassa så kunne vi henvist dem dit."

Nå er vi spent på årets Fæbrikstad, og vi gleder oss til å møte gamle og nye garnreddere og garnentusiaster.

I år som i fjor stiller vi med garn, strikkeplagg og -tilbehør for salg. Ikke alle kan eller har tid til å strikke selv. Ferdigstrikkede plagg er dessuten en godtepose for deg som elsker #scrapknit og leter etter bruktstrikk til redesign og omsøm.

Så bli det boksignering som er en av årets overraskelser.

Vi deltar på Fæbrikstad fordi vi digger konseptet og deler visjonen om å redusere avfall, øke levetida på garn og tekstil, og inspirere enda fler til #slowfashion – ikke #fastfashion.

Fæbrik sin visjon om å øke levetida på klær = SaveYarn sin visjon om å redde enda mer garn og bruke garnet som allerede er produsert. Det handler om miljøbevisst og ansvarlig forbruk i praksis.

I fjor var Fæbrik den perfekte festivalen til å lansere vår helt egen garn-redder-løsning.

I år er Fæbrik det perfekte stedet når vi nå fortsetter arbeidet og deler VERDENS STØRSTE RESTEGARNKURV med alle som bare elsker garn!

Du finner oss i KNIT CITY på Fæbrikstad.

Håper vi ses!