SaveYarn logo

Hjem

Aktuelt

Knask eller knep og kreativitet i restegarnkurven!

Knask eller knep og kreativitet i restegarnkurven!

21. OCTOBER 2024
Skrevet av:Margaretha Finseth

Regel nummer én. Halloween er tid for kos og kreativitet. Og ikke minst – muligheten til å velge gjenbruk, hjemmelaget pynt og gøyale kostymer til ungene og seg selv.

Halloween er en tid for å kle seg ut, småpynte huset og skape en skummelt hyggelig stemning med koselige, hjemmelagde ting. Det passer perfekt når høststemningen tar deg, og du trenger en rolig stund. Plukk fram pinner og garn, tenn noen stemningsfulle lys og sett deg godt til rette med pledd og tekoppen innen rekkevidde. Det er tid for strikke-meditasjon!

Strikking er perfekt når du vil lage personlige og unike Halloween-prosjekter. Enten du liker å lage små pynteting eller større plagg. Mulighetene er mange. Fra søte, små gresskar til koselige og skumle gensere. Strikking gir frihet til å skape akkurat det du vil.

Vi lar høsten inspirere med de luneste nyansene i rust, oransje, oker og myke jordtoner. Men fargen nummer én akkurat nå er gresskar! Altså nyhøstede gresskar i varm, gyllen oransje. Ungene elsker de skumle gresskarlyktene og enda skumlere utkledninger.

Mange har for lengst oppdaget at Halloween, strikking og hekling er en fortreffelig kombinasjon. Det er også en strålende mulighet til å rydde i restegarnlageret. Plukk alt fram fra skuffer og skap og få oversikt. Sortér ut gresskar- og høstfargene. Deretter er det bare å gå i gang med prosjektene.

Trenger du mer? Det er massevis av billig og bra restegarn å få kjøpt. Det finnes så utrolig mye overskuddsgarn gjemt hos garnfolket at det er helt unødvendig å kjøpe nytt og dyrt i garnbutikken.

Søk i verdens største restegarnkurv: SaveYarn.no

Halloween og strikking er en supergod match og gir et etterlengtet rom for fri kreativ lek med farger og mønster. Dessuten får du koselige prosjekter og noe du og andre kan glede seg over.

Skikkelig Halloween-stemning skaper du med farger som oransje, svart, lilla, grønt og hvitt. Garn med forskjellige teksturer, glitter, paljetter og fluff gir gøyal effekt. Tenk deg et fluffy garn til spøkelsesprosjekter, eller garn med metalltråder til edderkoppnett og heksehatter.

Pøs på med pynteperler, gamle knapper, sølv- og gulltråd og alskens bånd og snorer. Absolutt alt fra restelageret kommer til nytte.

Klar for litt Halloween-inspirasjon?

  • Strikk små, søte gresskar i forskjellige farger. Bruk oransje, hvitt, grønt eller spe på med dyp lilla garn. Brukes som bordpynt eller lag en større dekorasjon.
  • Strikk og hekle små spøkelser, og la dem dingle i vinduene, på lamper og dørene. Skumle eller søte Laban-spøkelser? Du bestemmer.
  • Hva med å strikke en Halloween-genser? Eller bare pimpe en kjedelig genser du har i skapet? Da er det bare å strikke, hekle og brodere restegarnmotiver som gresskar, flaggermus, edderkoppnett, hekser og skjeletter. Den genseren er perfekt når ungene skal ut på «Knask eller knep» og Halloween-party!
  • Strikk småting som sokker, votter, luer, halstuber og skjerf. Både gresskarluer, edderkopper og små flaggermus gir fine flatemønster med korte sprang som er lett å strikke.
  • Men husk at du kan lage fine dekorasjoner uten å beherske pinner og heklenål. Fram med limpistol, tykt garn og et billig pyntegresskar og lag et eller mange garngresskar.
  • Lag dusker og pomponger og heng dem på nakne kvister. En flott aktivitet som ungene kan bli med på.

SUPER-TIPS! Mangler du oppskrifter til Halloween?

Ikke nå lenger! Vi elsker Pinterest og finner alltid inspirerende gratisoppskrifter uansett hvilket håndarbeidsprosjekt vi skal i gang med. Søk og finn!