SaveYarn logo

Hjem

Aktuelt

Ikke spar restegarnet – selg det!

Ikke spar restegarnet – selg det!

22. SEPTEMBER 2024
Skrevet av:Margaretha Finseth

Kanskje lurer du på om garnfolket er interessert i å kjøpe restegarn og secondhand strikkaplagg? Svaret er JA. Superselgerne på SaveYarn.no har allerede erfart og bevist det.

Men hva må til for at du skal sortere i garnlageret, og kvitte deg med det du likevel ikke kommer til å bruke?

En ting er at alle suksesselgerne på SaveYarn.no vet det. En annen sak – og ennå gøyere – er å møte kjøperne live. Hva leter de etter? Og hva kjøper de?

Vi fikk svarene under årets Fæbrikstad – Nordens gøyeste og grønneste garn- og klesfestival.

SaveYarn stilte med tre selgere, masse ørsmå og litt større garnrester, hele garnpakker og secondhand strikkaplagg.

SaveYarn stilte med tre selgere, masse ørsmå og litt større garnrester, hele garnpakker og secondhand strikkaplagg.

Vi gledes i møtet med spinnville garnnerder, og se enda mer glede når de skjønner at de kan kjøpe restegarn. At de kan kutte drastisk i garnbudsjettet og samtidig beholde gleden over garn, strikking og hekling.

De flest lette etter flere nøster i samme farge. Fra tre til 10 nøster i samme fargenummer forsvart fort fra hyllene.

Noen fant favorittgarnet sitt og sikret seg alt de kom over. Andre jaktet på garn og farger som er gått ut av produksjon.

En av selgerne våre hadde rasket med seg en innholdsrik kurv med vintage strikkepinner og heklekroker hjemmefra. Var vel usikker på salgbarheten, men det gikk unna, gitt! For 10 kroner stykk ble det aller meste solgt til fornøyde kjøpere.

Vi hadde dessuten fylt en hel kurv med små og litt større kidsilk-rester. Det var en skikkelig skattekiste for scrap-knit-fans. Akkurat nå er folket inspirert av Anne Ventsel sin Spotsweater som kan strikkes i dobbel kidsilk. Og mange har oppdaget Lærke Bagger og hennes skamløse bruk av restegarn. Det er GØY!

Vi fikk også en herlig prat med hun som skulle hekle en kule Mosellejakken i bestemorsruter. Etter å ha saumfart hyllene landet hun på en kombinasjon av rester og nytt garn. Garn til de fargerike rutene ble et kuppkjøp på SaveYarn mens hun satset på en basisfarge i nytt garn. Da hadde både kjøper og selger gjort en god deal. For en lykke! Alle vil jo redde garnet!

Så hvis du fremdeles lurer på om restegarnet er verd noe? SaveYarn sine tre selgere dro inn rundt regnet 30.000 kroner på én og en halv dag!

Altså. Det lureste du gjør er å selge overskuddet og realisere verdien som ligger låst i garnhaugen. Grunnene til å gjøre det er mange. Du kan for eksempel kjøpe nytt og enda flottere garn til et nytt drømmeprosjekt. Eller du kan investere pengene et sted de vokser. En småvill tanke, men restegarnet kan kanskje bli din gullgruve…

Velkommen til verdens største restegarnkurv!