SaveYarn logo

Hjem

Aktuelt

Bli med på restegarndugnad! Arranger en POP-UP SHOP der du bor!

Bli med på restegarndugnad! Arranger en POP-UP SHOP der du bor!

Når du får restegarn på hjernen!

08. OCTOBER 2024
Skrevet av:Margaretha Finseth

Det hele startet med at vi testet et pop-up-prosjekt i Tromsø. Så hva var det som trigget salg og fikk fart på restegarnet? Det var lett å finne ut av. Folk kjøpte alt fra ett til flere nøster, secondhand og nye hekla- og strikkaplagg, strikkepinner og tilbehør, garnpakker og håndarbeidsbøker. Og mye mer.

På bare tre timer satt vi igjen med masse nyttig erfaring. Vi hadde jevn flyt av garnglade og nysgjerrige kjøpere. Dette er det vi bare digger. Restegarnmarkeder er bra for både garnkjøpere og garnselgere, bra for lommeboka, og ikke minst; superbra for miljøet! 

Masse restegarn og alt til DIY-prosjekter til knallpriser!

Etter Tromsø har mange SaveYarn-selgere tatt kontakt og vil dra i gang pop-up-shops flere steder. Akkurat dét elsker vi! Og nå deler vi nyttig erfaring.

En suksess kan ikke gjentas for ofte, og garnfolket i nord, sør, øst og vest vil selvsagt spare inn på garnbudsjettet og satse mer på restegarn. Hvem vil ikke bli en garnredder!

Skikkelig hyggelig markedssteming på Jekta Storsenter.

Er du med på dugnaden?

Vi ønsker oss mange flere garnreddere, gjenbruks- og redesign-fantaster på kryss og tvers i landet.

Er du klar for å arrangere et restegarnmarked der du bor, så rop ut!

Send oss en melding på hello@saveyarn.no – og bli med!

GULL-tips til deg som skal arrangere pop-up-shop:

  • Vi i SaveYarn bidrar med markedsføringen i sosiale medier, og kan låne ut plakater og materiell til utstillingen. Dessuten blogger vi mer enn gjerne om pop-up-markedet ditt!
  • Selvsagt kan du stunte en pop-up-butikk. Bare husk å spre info i lokalmiljøet, kontakt lokalavisa og bruk egne sosiale medier. La det bli en snakkis. Jungeltelegrafen er heller ikke feil. Jo flere som deler, jo bedre.
  • Gå sammen med flere SaveYarn-ere i det området du bor så kan dere dele på oppgavene.
  • Aktiviser gjerne unge folk og ungene. Kanskje kan det bli et skoleprosjekt om gjenbruk, resirkulering og sirkulær økonomi?
  • Kontakt ditt lokale kjøpesenter, og sjekk om de har ledige lokaler til utlån.
  • Sjekk også om senteret har bord, klesstativer og reoler å låne ut.
  • Kommunehus, bibliotek, idrettsbygg, kultur- og litteraturhus, m.fl. kan også ha aktuelle lokaler. Du får garantert goodwill til prosjekter som handler om miljø, gjenbruk og resirkulering.
  • Velg smarte dager når det er mye folk i handelen. Lørdag fra 11.00–15.00 er helt gull. Torsdag ettermiddag fra 16.00 – 17.00 og utover til stengetid er et veldig godt alternativ.

Neste pop up blir i Tromsø, nærmere bestemt i Rødbanken, 26 oktober.

Og når noen spør om hva og hvem SaveYarn er?

SaveYarn er en norsk markedsplass og et nettsted der garnfolket kan selge og kjøpe garn fra sitt private garnoverskudd. Der kan man selge alt restegarnet man ikke har bruk for selv. Og der kan man kjøpe mer garn til mye bedre priser enn det man får i garnbutikken.

SaveYarn er den markedsplassen folk trenger for alt som handler om garn, strikking, hekling og gjør-det-selv, gjenbruk, resirkulering, ansvarlig forbruk og sirkulær økonomi. Intet mindre!

God stemning og godt salg i Tromsø.