Skrevet av:SaveYarn
Vet du hvor mye verdier du har liggende i skapet når det gjelder garn? Det er et spørsmål vi har stilt mange, og de fleste innrømmer at akkurat det har de ikke kontroll på. Det som derimot alle bekrefter, er at det blir noen nøster som samles etterhvert som man strikker.
Alenemoren Carita er en ivrig hobbystrikker som skaper nydelige strikkeplagg i ull. Strikkingen er mer enn en hobby, det er også en kilde til velvære og avslapping. Det å kjenne på kvaliteten i garnet, bli inspirert av lekre oppskrifter, og skape et plagg i akkurat den fargen du ønsker - det er ekte hverdagsglede. Etterhvert har Carita samlet en betydelig mengde restegarn i skap og skuffer. Samlingen inneholder både rester av nøster, hele uåpnede nøster, og strikkepakker som aldri ble igangsatt. Noe er planlagt å brukes, mye blir aldri brukt. I august bestemte Carita seg for å legge ut noe av garnlageret på SaveYarn, en ny plattform kun for kjøp og salg av garn. Nå har Carita solgt garn for 3000 kr. Og fortsatt er det mye hun ikke har lagt ut.
“Jeg er overrasket over hvor mye interesse det har vært for garnet jeg har hatt liggende lenge i skapet” sier Carita. På spørsmål om hva hun har gjort for å selge det, lister hun opp sine erfaringer.
For det første må du ta deg tid til å lete frem garnet, ta bilde i godt lys, og legge inn detaljene. I begynnelsen syntes jeg det var mye detaljer som måtte legges inn, men da jeg senere fant et nøste jeg hadde leitet lenge etter hos en annen strikker, ble jeg veldig fornøyd med å finne farge og partinummer i søket. Så det er verdt å bruke litt tid på å legge det inn på SaveYarn, sier hun.
Carita har også testet å legge ut en samling av garn, men det er ikke like lettsolgt. Det er mulig å legge inn garn med lite informasjon, noen ganger har jeg ikke tatt vare på magebeltet og da vet jeg faktisk ikke hvilket parti det er, fortsetter hun.
Så er det å gjøre garnbutikken min synlig. Jeg opplever at mange bruker SaveYarn, for jeg selger jevnt og trutt restegarn til kjøpere fra hele landet. Det jeg testet for et par uker siden, var å dele garnbutikken min på Facebook, og da ble det fart på salget! Det kom en annen strikker innom for å kjøpe garnet, og da endte det med at hun kjøpte mer av garnkurven min. Så det kan absolutt anbefales, sier Carita.
Det aller viktigste er å komme i gang. Bare gjør det, oppfordrer Carita.
Vi i SaveYarn ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for strikkere å dele garnkurvene sine. Her har vi laget en liten oppskrift for deg som ønsker å komme i gang som selger.
Har du erfaringer fra din garnbutikk, eller har du inspirasjon til andre strikkere som du ønsker å dele? Da vil vi gjerne høre fra deg på hello@saveyarn.no.